Ontdek ook de dynamische winkelwereld in de Oosterparkbuurt
GO

Shopping District: Oosterparkbuurt

Winkelen in de Oosterparkbuurt


De Oosterparkbuurt in Amsterdam Oud-Oost is sterk in opkomst. Dit veelzijdige deel van de stad bloeit als het ware, met nieuwe locaties en winkels die als paddenstoelen uit de grond schieten. Pop-upwinkels, conceptstores en experimentele cuisines zijn overal in dit deel van de stad te vinden.

De Oosterparkbuurt ligt op slechts een korte afstand van de Plantagebuurt. Hier vind je de Hortus Botanicus en Artis, de dierentuin van Amsterdam. Bij een bezoek aan deze plekken is het een goed idee om een omweg te maken naar dit minder ontdekte deel van de stad. Omdat er niet zoveel musea en restaurants in de buurt zijn, wordt het minder vaak bezocht door toeristen. Dit maakt het de perfecte plek om het leven van de lokale bevolking te ontdekken!

De perfecte dag in Amsterdam Oud-Oost


Met de Hogeschool van Amsterdam die hier gevestigd is, kun je dit gebied het beste beschrijven als een jong, meer experimenteel en snel evoluerend deel van de stad. Winkels die hier vandaag openen, zouden morgen weg kunnen zijn, omdat pop-upwinkels hier echt in de lift zitten. Met zoveel dingen om te bekijken en te doen, is het echt de moeite waard om veel plezier te beleven in dit deel van de stad. Bezoek één van de vele koffiebars, het Tropenmuseum, het Oosterpark en winkel in één van de vele conceptstores in de omgeving. Daarnaast is de Oosterparkbuurt ook de thuisbasis van de Dappermarkt, één van de leukste markten in de stad. Hier bieden ze van alles en nog wat aan, van eten tot kleding en alles er tussenin. De markt is meer dan 100 jaar oud en is de meest multiculturele markt in de stad!

Vergeet tijdens een bezoek aan dit gebied niet een wandeling te maken naar het pas gerenoveerde Oosterpark zelf. Daarnaast is het gebied de thuisbasis van het Willem Witsenhuis en het Kindermuseum.

De Wibautstraat is de hoofdweg die door dit deel van de stad loopt. Hier vind je geweldige restaurants zoals Restaurant C, Drovers Dog 3 en The Commons, hotels en conceptstores. De Wibautstraat ontwikkelt een heuse avenue-look en beleving!